Garmaż Wielkanocny

Wielkanoc to doskonała okazja, by spędzić czas w gronie najbliższych, ciesząc się rodzinną atmosferą i pięknem budzącej się do życia przyrody. W Event & Conference by Progres doskonale rozumiemy, jak ważną rolę w tej tradycji odgrywają kulinaria, dlatego z radością zapraszamy do skorzystania z naszej oferty garmażu wielkanocnego na świąteczny stół.

W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno klasyczne wielkanocne potrawy, jak i unikalne smakowe kompozycje, które z pewnością urozmaicą świąteczne menu. Zaskocz swoich gości niebanalnymi smakami i stwórz niezapomnianą atmosferę tych wyjątkowych dni.

garmaż wielkanocny

Szczegóły zamówienia:

  • Złóż zamówienie: telefonicznie pod numerem +48 694 688 850; +48 609 392 202, lub mailowo: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., oraz osobiście w ArtBistro by Progres. Nasz zespół pomoże dobrać idealną kompozycję dań na świąteczny stół.
  • Odbiór zamówień: 18 kwietnia (piątek) w godzinach 15:00-21:00
                                  19 kwietnia (sobota) w godzinach 10:00-21:00
  • Miejsce odbioru: ul. Juliusza Słowackiego 17, Gdańsk (restauracja ArtBistro by Progres)

Zamówienia przyjmujemy do 14 kwietnia!

Formularz zamówienia do wydruku

 

Pieczyste - półmisek 75 zł / 500g (5 porcji mix)

Rolada z boczku z farszem mięsnym  
Pieczeń z indyka faszerowana grzybami i czosnkiem niedźwiedzim  
Pieczeń wieprzowa faszerowana boczkiem wędzonym i musem truflowym  

Do wyboru pasztety

Z kaczki i czarny pieprz 30 zł / 300g (3 porcje)
Wieprzowy ze śliwką 25 zł / 300g (3 porcje)
Smarowidło z białej fasoli z majerankiem i tofu (vegan) 15 zł / 300g (3 porcje)

 

Do półmisków z pieczystym i pasztetów proponujemy sosy do wyboru

Żurawinowy z rozmarynem 15 zł /100g (1szt.)
Śliwkowy 15 zł /100g (1szt.)
Chrzanowy z koperkiem 15 zł /100g (1szt.)
Tatarski 15 zł /100g (1szt.)
Śmietanowo - czosnkowy ze szczypiorkiem 15 zł /100g (1szt.)

 

Do półmisków z pieczystym i pasztetów proponujemy zestaw marynat: 20zł / 120g (1 szt. mix)

Podgrzybki/borowiki  
Ogórki konserwowe  
Cebulka perłowa  

Dania i dodatki Wielkanocne

Bochenek chleba pszennego własnego wypieku 18 zł / ok. 900g (1szt.)
Galaretka drobiowa z zielonym groszkiem / marchewka / natka pietruszki 12 zł / ok. 80g (1 porcja)
Sandacz z marchewką, groszkiem i koperkiem w galarecie 15 zł / 80g (1 porcja)
Jajka smażone w skorupkach z farszami: wędzonymi szprotami / pieczarkami i serem 25 zł / 5 szt. mix
Tradycyjna sałatka jarzynowa 34 zł / 500g (5 porcji)
Łosoś wędzony podawany na sałatce z buraczków, majonezu, sera pleśniowego, piklowanej czerwonej cebuli i szpinaku 35 zł / 250g (2 porcje)
Tradycyjny żur na zakwasie z grzybami i białą kiełbasą 45 zł / 1l (4 porcje)
Łosoś zapiekany w sosie kaparowym z koprem i zielonym pieprzem 46 zł / 250g (1 porcja)
Noga z kaczki podawana z sosem żurawinowym, pieczonym jabłkiem w majeranku 30 zł / 150g mięsa (1 porcja)
Parzona biała kiełbasa podana z cebulką z majerankiem z sosem chrzanowym 50 zł / 500g (4 porcje)
Zrazy wołowe w sosie własnym 52 zł / 280g (2 porcje)
Kopytka domowe 20 zł /400g (2 porcje)
Karmelizowane buraczki z żurawiną 12 zł /400g (2 porcje)
Ziemniaki opiekane z tymiankiem i czosnkiem 15 zł / 500g (4 porcje)

 

Słodkości

Wielkanocny pieczony sernik z lukrem 80 zł / 1kg
Babka piaskowa z pomarańczami 42 zł / ok. 0.6kg
Mazurek kajmakowy z bakaliami 55 zł / 1kg

 

Zestaw czterech deserów w czterech rożnych smakach i kształtach (monoporcje): 70zł / 4szt.(mix)

Wielkanoc - Mus z białej czekolady / adwokat / kruche ciastko  
Orzechowy Bite - Mus z białej czekolady / solony karmel / orzechy ziemne/ krucha tartaletka  
Love Pistacja - Mus z mlecznej czekolady / pistacja / wytrawna czekolada / malina  
Classic - Klasyczny ptyś / krem wanilia Bourbon / czarny bez